Eenvoud in plaats
van veelvoud

Coachen met het Vat

"De begeleiding was prettig, verhelderend, niet confronterend. Ik werd niet onder druk gezet, het moest écht uit mezelf komen en er werd me niks opgelegd. Ik heb dat als heel positief ervaren en werkte voor mij."

Door in coaching gebruik te maken van het Vat van Zelfwaardering legt je klant een basis voor zijn of haar veranderproces.

Wat levert coachen met het Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit je op

Coachen met het Vat is anders dan andere coaching technieken die je tot nu toe ervaren hebt. We beginnen bij het vergroten van het reflectievermogen/ verandervermogen in plaats van te beginnen bij reflecteren, doelen stellen en het bedenken van de gewenste verandering.

Daar waar coaching vaak begint met reflecteren op functioneren en handelen en met het formuleren van doelen, beginnen we in het Vat met het vergroten van het vermogen tot reflecteren met behulp van een methode die ervoor zorgt dat veranderingen als vanzelf (onbewust) gaan optreden.

Het zorgt ervoor dat je snel en met blijvend resultaat gedrag kunt veranderen.

Een nieuwe vorm van coachen met blijvend resultaat!

Omdat onze omgang met onszelf en de wereld om ons heen in hoge mate intuïtief, onbewust en routinematig is, richt de methode van het Vat zich ook op dát level. Niet spitten en graven, maar opbouwen!

Waarom is coachen met het Vat echt anders?

Jouw coachees/clienten ervaren

Het vergroten van de zelfwaardering als basis voor succesvolle gedragsverandering

Centraal in de methode van het Vat van Zelfwaardering staat het begrip zelfwaardering. Hieronder verstaan we een positieve in plaats van een veroordelende relatie met jezelf, het gevoel trots te kunnen zijn op jezelf en het gevoel je leven, werk en relaties op een tevreden en zelfverzekerde manier aan te kunnen. Doen in plaats van te analyseren. Hierdoor komt de klant in beweging en worden snel de positieve gevolgen merkbaar voor de klant zelf en zijn omgeving.

Voor welke coaches is het Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit geschikt?

We leren professionals een systematische aanpak en vaardigheden voor het vergroten van het vermogen tot zelfzorg, zelf regie en zelfredzaamheid, zodat zij met behulp van deze coaching techniek cliënten/coachees sneller, efficiënter en eenvoudig kunnen begeleiden naar blijvende gedragsverandering op het gebied van levensstijl en vitaliteit. 

Zeer geschikte en succesvolle methode voor leefstijlcoaches, vitaliteitscoaches, gewichtsconsulenten, loopbaan- en burn out coaches, personal trainers en fysiotherapeuten gericht op psychosociale problematiek die bij hun klanten snel positieve gedragsveranderingen willen realiseren. Zelfs als de klant bij aanvang van de coaching niet intrinsiek gemotiveerd is om te veranderen. Door het vergroten van de opmerkzaamheid gaat de verandering onbewust optreden. 

Is het Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit iets voor jou?

Ben jij net zo als wij, enthousiast geworden over coachen met het Vat van Zelfwaardering en Vitaliteit?
Volg dan de officiële opleiding of meld je aan voor een kennismakingsbijeenkomst voor meer informatie.