Samen
sterker!

Over Allemaal Vitaal

“Geen quick fix maar een lange termijn oplossing.”
Het Vat van Zelfwaardering als fundament onder vitaliteit.

Esther van den Hurk en Sanja Zomer hebben samen Allemaal Vitaal opgericht, vanuit hun eigen ervaring en expertise op het gebied van Vitaliteit en Duurzame Inzetbaarheid.  Zij wilden hun positieve ervaringen met de methode overbrengen op andere coaches en professionals op het gebied van Leefstijl en Vitaliteit. Dit heeft ertoe geleid dat zij onder auspiciën van dr Gertjan van Zessen de Coachopleiding Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit hebben ontwikkeld.

Over Esther van den Hurk

Esther is werkzaam geweest in het HR vak. Zij merkte binnen de organisaties waar zij werkte dat veel mensen het moeilijk vonden om goed voor zichzelf te zorgen. Vooral het veranderen van gedrag bleek een uitdaging. Esther ging op zoek naar een passend Vitaliteitsprogramma, maar vond binnen de bestaande programma’s niets wat paste bij de behoefte van de medewerkers. De vraag ‘hoe dan wel’ heeft haar ertoe aangezet zichzelf te specialiseren in Vitaliteit en gedragsverandering, zodat zij vanuit haar eigen bedrijf (Vitaal Leven) passende oplossingen kan bieden. Tijdens het opleidingstraject ontmoette zij Sanja Zomer en na het afronden van hun opleiding gingen zij samen vitaliteitsprogramma’s ontwikkelen. Dit leidde tot de oprichting van het gezamenlijke label Allemaal Vitaal.  Het ondernemerschap zit Esther in het bloed. Zij zet haar kennis over Vitaliteit en gedragsverandering in om mensen in staat te stellen de dingen die ze willen of moeten veranderen daadwerkelijk om te zetten in het gewenste gedrag.


Over drs Sanja Zomer

Sanja is opgeleid in de psychologie en is Vitaalcoach. Zij startte haar loopbaan bij een Arbodienst. In haar werk kwam ze veelvuldig in contact met problematiek die gerelateerd was aan vitaliteit. Maar ook als kind al wist ze dat of je gezond en vitaal bent grote impact op je leven heeft. De rode draad voor Sanja is dat je goed voor jezelf moet zorgen. Hoe jong of oud je ook bent. Zij heeft vanuit haar eigen leven en werkervaring ervaren dat je zelf veel invloed hebt op je gezondheid en vitaliteit. Vaak meer dan je in eerste instantie denkt. Tijdens haar opleiding tot Vitaalcoach heeft zij bewust veranderingen in haar eigen leven toegepast. Na verloop van tijd merkte ze echter dat deze leefstijlverbeteringen reuzestappen waren en dat ze niet alles kon volhouden. En daar kwam het Vat van Zelfwaardering haar te hulp. Zij begeleidt mensen vanuit haar eigen bedrijf Oase Vitaal Praktijk omdat ze iedereen mentale en fysieke fitheid gunt. Samen met Esther en Gerjan heeft zij de Coachopleiding Vat van Zelfwaardering & Vitaliteit ontwikkeld, zodat steeds meer mensen de positieve effecten van groeiende zelfwaardering kunnen ervaren. 

 

Over Dr. Gertjan van Zessen

Dr. Gertjan van Zessen is psycholoog en seksuoloog NVVS. Hij is de bedenker van het Vat van Zelfwaardering. Als wetenschappelijk onderzoeker en hulpverlener heeft hij onder meer gepubliceerd over seksverslaving en relatieproblemen. Hij geeft regelmatig lezingen en doet veel aan deskundigheidsbevordering en opleiding bij hulpverleners. Hij heeft een klinische praktijk en is mede-eigenaar van een zakelijk adviesbureau. Hij is vast adviseur op het gebied van seksualiteit en relaties bij Psychologie Magazine en publiceert regelmatig. Hij leidt ervaren behandelaars op in het werken met het Vat van Zelfwaardering. Meer informatie op www.vanzessen.com en www.vatvanzelfwaardering.nl.